Spara pengar genom att skräddarsy mobilabonnemang


12/09/2013 | Författare: | Publicerad i Telefoni

I takt med allt fler svenskar väljer att gå över från det fasta till det mobila nätet har mobiltelefonen blivit människans bästa vän. I Sverige finns det idag fler mobiltelefonabonnemang än det finns människor. Samtidigt används mobiltelefon i allt större utsträckning för andra ändamål än att just ringa samtal. När en mobiltelefon införskaffas finns det alltså många faktorer att ta hänsyn till, så som operativsystem, storlek och pris.

Varje telefon kräver ett mobilabonnemang. Som konsument kan det vara svårt att överblicka alla alternativ som finns på marknaden då operatörerna ständigt förnyar och marknadsför telefonabonnemang, tilläggstjänster, paketlösningar och andra erbjudanden.

På nätet kan dock konsumenten ta hjälp av olika tjänster som hjälper denne att navigera rätt i telekomdjungeln. Dessa tjänster ökar chanserna för konsumenter att hitta det billigaste mobilabonnemanget som passar varje individ bäst.

Konsumenten kan exempelvis vända sig till websidor såsom mobilio.se, rangy.se, pricerunner.com med flera, där denne får hjälp att hitta ett mobilabonnemang genom uppskatta antal samtal och minuter som rings, hur många SMS och MMS som skickas och hur mycket datatrafik som nyttjas per månad. Nackdelen med dessa tjänster är att de just bygger på individens egna uppskattningar. Det är inte lätt att själva hålla reda på hur användarmönstret ser ut under en hel månad. Dessutom är det tidkrävande att fylla i dessa uppgifter på egen hand.

Under de senaste två åren har det vuxit fram nya och bättre tjänster för att jämföra mobilabonnemang. Med dessa tjänster sker jämförelsen genom insamling av statistik och unik samtalshistorik från användarens egen smartphone. På så vis kan användaren hitta abonnemang, tilläggstjänster och eventuella paketlösningar näst intill skräddarsydda efter just dennes telefonvanor. Dessa tjänster är helt gratis att använda och själva jämförelsen tar endast någon minut att genomföra. Resultatet presenteras sedan på ett enkelt och överskådligt sätt.

Det finns tusentals exempel på konsumenter som sparar flera hundralappar per månad efter att använt jämförelsetjänster för att byta mobilabonnemang. Skräddarsy ditt mobilabonnemang och gör det du också!

Viktor Andermo

Kommentarer inaktiverade för Spara pengar genom att skräddarsy mobilabonnemang

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.