Ring billigare med IP-telefoni


23/08/2011 | Författare: | Publicerad i Telefoni

IP-Telefoni VoIP/SIP

Det finns mycket pengar att spara på att lämna den gamla traditionella telefonin bakom sig. Mitt företag handlavin.se har sparat mycket pengar och flexibilitet genom att gå över på telefoni med SIP/VoIP-teknik.

Under tiden den gamla telefontekniken använder oftast gamla kopparkablar som är indragna i lägenheter och hus för mycket länge sedan så använder sig VoIP/SIP telefonin av något som ofta kallas för IP-telefoni.

Den nya moderna tekniken bakom IP-Telefonin har kommit starkt desto bättre vårt bredbandsnät i Sverige har blivit. Men egentligen behövs det bara en uppkoppling på 1 Mbit för att telefonin skall fungera riktigt bra, däremot kan den påverkas om man samtidigt utnyttjar sitt nät mycket genom exempelvis streaming och Youtube, så det är att rekommendera att man har en bra uppkoppling.

Leverantörer av IP-telefoni

Det finns flera leverantörer på marknaden och vi valde Megaphone som leverantör och är en helt fristående liten box som man kopplar in i sin router och får två linjer för endast 69 kronor och då ingår även en samtalspott.

Jämför man det här med det traditionella abonnemanget så får du betala minst 150 kronor i månaden bara för en telefonlinje och här får jag alltså två linjer för minst halva priset.  Fördelen men den här typen av abonnemang är också att jag kan ta med mig den lilla telefoni-dosan exempelvis utomlands eller någon annanstans där det finns en bra internetuppkoppling och fortfarande ha tillgång till vårt 08-nummer. Jag har personligen bra erfarenhet av att utnyttja detta abonnemang i Sverige och när vi besöker vår samarbetspartner i Österrike och sitter på deras kontor.

Pengar att spara

I vårt fall där vi pratar med både kunder i Sverige och sedan har relativt mycket utlandssamtal så handlar det om 300-400 kronor minst som vi sparar varje månad. Skulle man slå ut det här på ett helt år så är det alltså många tusenlappar man kan spara och lägga på marknadsföring eller något annat viktigt som alltid behövs i en fungerande kontorsmiljö. Genom att besöka telepriskollen så kan jämföra olika operatörer och se hur mycket du kan spara varje månad i dyra telefonräkningar.

 

Peder Molin

Handlavin.se

Kommentarer inaktiverade för Ring billigare med IP-telefoni Taggar:

Författare:

Skribenten har 1 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.