Så sparar du pengar när du handlar golfbollar


18/05/2013 | Författare: | Publicerad i Sport

Golfbollar är väldigt dyra. Speciellt om man vill spela de bästa golfbollarna även kallade tourbollar. Ett dussin tourbollar kostar 499kr-579kr i en butik. Vill man spela tourbollarna så kostar det väldigt mycket pengar. Ett alternativ är att spela mellanklass golfbollar eller budget golfbollar som kostar 149kr-399kr per dussin. De bollarna besitter dock inte alls samma kvaliteter som en tourboll och en duktig golfare kan inte spela alls lika bra med en billig golfboll. De billigare modellerna spinner alldeles för lite.  Så det blir en snudd på omöjligt att få stopp på dem i tid på greenerna och de är väldigt mycket svårare att kontrollera i närspelet.

Hur kan man då spela topp modellerna utan att övertrakassera bollkontot. Jo svaret är begagnade golfbollar! Även kallade floridabollar. En industri som utvecklats ordentligt de senaste åren. Du kan nuförtiden beställa precis vilken modell den du söker. Hos företaget NJ Golf finns alla marknadens golfbolls modeller utsorterade. Inte nog med att alla modeller sorteras ut, de delas sedan upp igen efter årgång och vilket skick bollarna har. Detta gör att utbudet blir väldigt brett och kunderna får så mycket boll för pengarna som bara är möjligt inom deras egna kriterier. Prisnivån på A-klass bollar ligger generellt på 30-50% av nypriset. En A-klass boll är en golfboll som ser ut precis som en helt ny. Det finns inga eller väldigt minimala spår av de kan ha varit använda tidigare. C-klass bollar är golfbollar som håller ett perfekt spelskick, exakt som bollar brukar se ut efter man spelat med dem 2-3 hål. Den klassen kostar ca 25%-10% av nypriset och är det mest prisvärda alternativet man kan hitta inom golfbolls branschen. Golfbollar avsedda för träningssyfte ligger på en liten bråkdel av nypriset.

Tipset till nybörjare är att köpa en blandning av billiga golfbollar. De kan hittas i spelbart skick för under 10% av nypriset.

 

Ett enkelt sätt att spara 50-95% av sina golfbolls kostnader utan att behöva spela sämre golfbollar som kan påverka resultaten negativt.

 

 

Kommentarer inaktiverade för Så sparar du pengar när du handlar golfbollar

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.