Den viktigaste utrustningen för ett hemmagym


26/01/2012 | Författare: | Publicerad i Sport

Man kan helt klart bygga upp ett hemmagym utan att lägga ner en förmögenhet på det. Många blir förvånade då de inser hur mycket pengar man kan spara på att säga upp gymkort och istället träna med rätt redskap hemma, men egentligen är detta inte så konstigt. Tänk på att du på det lokala gymmet betalar för samtlig utrustning. Att du bara använder ett löpband och vikter är inget som kommer att dra ner på medlemsavgiften.

Vad ska man då skaffa till ett hemmagym? Den viktigaste utrustningen för ett hemmagym är förstås den som du verkligen kommer att använda. Det här kan se olika ut för olika människor, men det finns vissa redskap som alla kan dra nytta av.

Hantlar som går att justera

Låt oss börja med hantlar som är mycket viktiga i vilket gym som helst. Det är smart att skaffa hantlar som man kan anpassa till sitt nuvarande träningsbehov. Det finns modeller som är lätta att justera så att man kan öka på vikten då det behövs och minska på den när man har haft uppehåll eller av annan anledning måste ta det lite lugnare.

Gummiband

Det finns flera olika varianter av gummiband som ger motstånd då man tränar armar och ben. Det är bra att använda sig av gummiband som man kan fästa vid en dörr så att man kan jobba med båda armarna. Dessutom kan det vara till hjälp om det finns handtag som är tillräckligt stora för fötter för att man ska kunna använda gummibandet för benen.

Balansboll

En balansboll är ett fint komplement till hantlar och gummiband. Om man inte har plats med en träningsbänk så kan en balansboll bli ett bra alternativ. På balansbollen blir det lite svårare att göra övningar för mage och rygg, men om man lär sig rätt teknik så får man en effektiv och rolig träning. Balansbollsträning passar bra för både män och kvinnor, och den är en mycket viktig ingrediens i ett hemmagym.

Träningsmatta

Det är också bra att ha någon form av träningsmatta. Särskilt om man har ett parkettgolv eller något annat hårt underlag som inte är så bekvämt att ligga på. Många viktiga övningar gör man ju direkt på golvet, och då är en träningsmatta alltid ett viktigt redskap att ha i sitt hemmagym.

Uppvärmningen

För uppvärmningen så kan man antingen ge sig ut och springa eller satsa på en konditionsmaskin som man får plats med därhemma. En del nöjer sig med ett hopprep eller att sticka ut och jogga, men det är alltid en fördel att kunna jobba massivt med ett träningsredskap som löpband, motionscykel eller stepmaskin.

Förutom gymredskap för hemmagymmet som ger en allround träning så kan man dra stor nytta av att kunna mäta sin puls och eventuellt det antal kalorier som man bränner. Detta kan man göra med hjälp av pulsmetare, stegräknare och den utrustning som finns inbyggd i bra motionsmaskiner. Beroende på det träningsprogram man jobbar med så kan en noggrann dokumentering vara ett bra sätt att lyckas snabbare med att bygga muskler eller gå ner i vikt. Dessutom är det roligt att jämföra resultat och se hur det går framåt i hemmagymmet!

Kommentarer inaktiverade för Den viktigaste utrustningen för ett hemmagym Taggar:, , ,

Författare:

Skribenten har 1 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.