Spar pengar på dina internetköp


02/07/2013 | Författare: | Publicerad i Spara pengar

En del människor är övertygade om att man kan tjäna pengar på att handla vissa varor via nätet, men då måste man också känna till hur man letar, och även ha kunskap om de produkter man söker efter. Det kan vara små saker som ändrar sig, men som ändå är bra att hålla sig ajour med. Som exempel kan nämnas att om du handlar inom EU slipper du betala tull emedan det kan bli extra dyrt att handla från länder utanför Europa. Ska man handla av exempelvis Amazon bör man alltså söka sig till det engelska bolaget.

Prisjämförelser – vad kan man egentligen spara pengar på?

Förutom att använda välkända sökmotorer som Google eller Bing kan man utnyttja lite mer avancerade söksätt; speciella datorprogram som kallas intelligenta agenter eller prisjämförelsesajter. De söker efter information på Internet och kan inte bara hitta det lägsta priset, utan även jämföra frakt- och leveranskostnader. En sådan svensk ”agent”, är prisjakt en annan Pricerunner. Vilken av dessa du föredrar är upp till dig.

Dessa sidor är väldigt användbara om du letar efter elektronik eller annan specifik utrustning av en viss modell eller från ett visst varumärke. Det går att spara mycket pengar på att använda sig av dessa tjänster. Vad du dock bör vara medveten om är att sidorna endast visar produkter och varor från ett urval av leverantörer och därför kan dessa jämförelsesajter på intet vis ses som heltäckande och opartiska.

I Sverige har sidan shoppare.se etablerat sig som en av flera portaler för alla som behöver handla kläder på nätet. Sidan uppdateras regelbundet med nya klädbutiker och just nu finns ett 100-tal återförsäljare lagrade i databasen.

Det är inte så vanligt att man kan tjäna pengar på att köpa exempelvis livsmedel via nätet, eftersom de svenska handlarna ännu inte anpassat varuhanteringen. I dag plockas varorna från samma butik som konsumenterna besöker, när de istället borde ha plocklager skräddarsydda efter ordersystemet. Sådana system finns exempelvis hos en del utländska företag, som man kan nå via svenska hemsidor. Det gäller dock att vara prismedveten även här – allt är inte billigare – om man inte är ute efter tjänsten att få varorna levererade direkt hem. D

en som ska resa med flyg kan exempelvis ta någon internettjänst till hjälp. På några sekunder hämtas priser på den önskade rutten från över 300 flygbolag, och de billigaste alternativen presenteras för kunden. Det är ett exempel på en maktförskjutningen till kunden. Många tror att den konkurrens som detta skapar även gör det vanligare med dags- eller minutpriser på varor som idag har fasta priser. Det beror både på att det blir lättare att ändra priser i den digitala världen, och på att det uppstår ett tryck på prisändringar när hela marknaden får samma information samtidigt.

Kommentarer inaktiverade för Spar pengar på dina internetköp Taggar:, , , ,

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.