Så får du utskrifter med hög kvalitet


09/02/2013 | Författare: | Publicerad i Profil

Färgpatronerna är en viktig del i färgglada utskrifter. Är det viktigt att utskrifterna är av hög kvalitet så är kvaliteten på patronerna nästan lika viktiga som skrivarens kvalitet.

Är man ute efter nya patroner av hög kvalitet är det säkrast att köpa originalpatroner från samma tillverkare som gjort din skrivare. Viktigast är dock att försöka undvika att köpa falska patroner eller piratkopior på patronerna. De falska patronerna marknadsförs som äkta originalpatroner och säljs hos oseriösa återförsäljare. Kopiorna har oftast mycket sämre kvalitet än originalen och kan ibland till och med förstöra skrivaren. Fuskpatronerna kan vara svåra att upptäcka om man inte är insatt i skrivarbranschen. Den tydligaste varningsklockan är priset. Hittar man ”originalpatroner” som är mycket billigare i en butik, som inte verkar seriös, än i andra butiker är det sannolikt en fuskkopia.

Det som också är viktigt att tänka på när man köper färgpatroner och är ute efter hög kvalitet är att patronerna har ett bäst före-datum. Den vanligaste förbrukningstiden är ungefär sex månader, men det skiljer sig mellan de olika tillverkarna och skrivarmodellerna. Utgångna patroner fungerar ofta mycket sämre än “färska” och ger sämre utskrifter.

Handlar man hos seriösa återförsäljare (läs mer på länken) är det ovanligt att man får utgångna patroner, men ibland kan det hända. Man har då rätt att skicka tillbaka patronerna och få nya. Färgpatroner som används sällan kan lätt torka ut, det är även det som händer med gamla patroner. Det är därför viktigt att inte öppna patronernas förpackning innan man sätter i dem i skrivaren. Färgpatroner som ligger i öppnade förpackningar torkar snabbt ut. Undvik även att förvara färgpatronerna på varma platser.

Har man bra patroner och en bra skrivare ska man kunna skriva ut fotografier och liknande med bra kvalitet. Ibland kan man dock behöva rengöra skrivaren eller skrivarhuvudena. Instruktioner om hur man gör det kommer med skrivaren. Vidare gäller det att använda bra papper, som passar skrivaren.

Kommentarer inaktiverade för Så får du utskrifter med hög kvalitet

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.

Fler artikar av ‘Profil’