Spara pengar när du handlar julklappar


23/12/2012 | Författare: | Publicerad i Personligt

Att ge julklappar är en tradition som sträcker sig långt tillbaka. På samma sätt som de tre vise männen ville ge en gåva till jesusbarnet vill vi ofta ge något till de vi tycker om.
Men för många har det istället blivit en julklappshets och om man har ont om pengar eller dålig fantasi kan det istället bli stressande att hitta passande julklappar.

Det kan låta snålt att spara när det gäller presenter, men faktum är att man kan ofta spara mycket utan att det går ut över mottagaren. Om du kan hitta en present som ger samma glädje men till ett lägre pris så har mottagaren inte förlorat något. Och du har vunnit och kan ge presenter till fler, eller kanske till dig själv. Här är några tips för att ta kontroll över ditt julklappsinköp.

Planera dina julklappsinköp – Skriv i lugn och ro en  lista på personerna som ska få julklappar.  Gör det tidigt så att du kan hitta passande presenter t.ex. på rea redan under hösten. Har du inte möjlighet att fira julafton tillsammans med alla släktingar och vänner utan ni träffas först till nyår? Då kanske du kan köpa presenten i mellandagarna till ett lägre pris.

Handla inte precis innan jul – Många skjuter upp julklappshandlandet i tron att det ska dyka upp en passande present och tvingas sedan stressa iväg till en närliggande butik.
Du missar kanske både chansen att handla en produkt till lägsta pris på webben eller chansen att utnyttja olika rabatter.

Handla dina julklappar på webben – Det är både bekvämt och enkelt att beställa saker på internet. Du kan jämföra priser mellan olika butiker och handla där det är billigast om du är ute i tid.
Varorna levereras  hem till din dörr eller till din närmaste uthämtningsställe.

Tillverka något själv – En bra present är en som ges med omtanke. Det behöver inte vara något nytt och inplastat. Kanske kan du tillverka eller baka något själv och ge bort. Det vinner både plånboken och miljön på.

Kommentarer inaktiverade för Spara pengar när du handlar julklappar

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.