Exklusiva herrklockor – saker att tänka på innan köp


24/02/2013 | Författare: | Publicerad i Personligt

Klockan är en av de viktigaste, om inte den viktigaste, accessoaren för män. Beroende på vilken klocka du väljer kan den ge dig en sportig look, eller en elegant och stilfull utstrålning.

När du köper mer exklusiva klockor finns det några saker du bör tänka på innan ditt köp.

Det första att ta i beaktning är vilken typ av person du är. Är du en aktiv person som gärna sportar och ägnar dig åt utomhusaktiviteter? Då bör du välja en klocka som är vattentålig och utrustad med nödvändiga funktioner, t.ex. tidtagning.

Om du istället är av lugn natur och tillbringar mycket av din tid på kontoret eller slappnar av på fina restauranger kan du välja en mer klassisk och sofistikerad klocka.

Många klockor tål vatten, men det finns olika grader av täthet. En klocka som benämns som vattentät till 5 ATM klarar av vatten, men bad bör undvikas. 10 ATM innebär att du kan bada med klockan, men dykning kräver ännu högre ATM.

Ta reda på vad som gäller för GANT klockan du är intresserad av så att du får en modell som passar dig och dina behov.

Även armbandet spelar in i valet av herr klocka. De flesta klockor finns i utföranden med stål- och läderarmband. En trend som kommit de senaste åren är armband gjorda av tyg eller nylon, även kallat Nato-band.

Läderarmband är något nättare och mer bekvämt att ha på sig, och fungerar väldigt bra ihop med en snygg, mer elegant klocka. Stållänken har däremot längre hållbarhet och tål vatten. En stållänk ser mer dressad ut tillsammans med en kostym än vad ett läderarmband gör.

Sist men inte minst är valet av färg. Klassiskt vitt, svart eller blått fungerar i alla sammanhang. Det finns även design som är mer färgsprakande. Det passar dig som vill sticka ut, där klockan då speglar din personlighet.

På gant.se kan du hitta ett stort urval av kvalitétsklockor från GANT.

Välkommen!

Kommentarer inaktiverade för Exklusiva herrklockor – saker att tänka på innan köp Taggar:

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.