Fireball


12/09/2013 | Författare: | Publicerad i Mat och dryck

Kanelspriten Fireball

 

”En jägermeistershot och en stor stark räcker inte. Människor vill ha något annat. Vi kom fram till att Fireball skulle passa bra, och dessutom hade vi redan ett samarbetsavtal med tillverkaren”

 

Orden är Otto Drakenbergs, koncernchef för Arcus Gruppen A/S och beskriver tankarna bakom Fireball, Arcus Gruppen A/S nya smaksatta whisky som har gjort succé på krogarna runt om i landet. Och den är inte smaksatt med vad som helst, utan med kanel. Och Arcus Gruppen A/S nya dryck Fireball gör succé på den svenska marknaden. Whiskyn, som vi nämnde tidigare är smaksatt med kanel, har blivit en av de stora trenderna på svenska nattklubbar och barer den senaste tiden och försäljningen har rusat i höjden, under en tolvmånadersperiod november 2011 till november 2012 steg försäljningen på statliga Systembolaget med hela 87% och försäljningen från uteställen och resuranger är ännu mer imponerande och ökade med inte mindre än 241 procent!

 

Arcus Gruppen A/S har under senare år etablerat sig som en av Skandinaviens ledande sprit- och vin-leverantörer och nyligen gjordes starka framsteg på marknaden. På Gjelleråsen utanför Oslo har en helt ny produktion- och logistikanläggning byggts och från De Danske Spritfabrikker slutfördes under 2012 förvärvet av flera klassiska danska spritmärken. De Danske Spritfabrikker, som i sin tur ägs av franska Pernod Ricard sålde spritmärkena Aalborg, Malteser, Brøndums och Gammel Dansk, och därmed nästan fördubblar Arcus Gruppen A/S sin marknadsandel till 14%.

 

När affären blev känd i somras beskrev Susanna Campbell, vd för huvudägaren Ratos, köpet av de danska spritfabrikerna som ”ett drömförvärv”.

Otto Drakenberg säger till Dagens Industri att han dock är långt ifrån färdig med sin köpräd.

”Det här köpet var att ett drömförvärv så till vida att det stod överst på vår lista. Men vår ambition är att fortsätta växa både organiskt och genom förvärv. Vi tittar på alla möjligheter inom vin- och spritområdet”, säger han.

 

 

 

Kommentarer inaktiverade för Fireball

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.