Köp billiga glasögon på nätet och spara pengar


17/08/2011 | Författare: | Publicerad i Glasögon, Spara pengar

Glasögon köper de allra flesta hos sin lokala optiker, inte sällan för flera tusentals kronor. I genomsnitt köper man nya glasögon vartannat eller vart tredje år, vilket betyder att kostnaden blir ganska hög på sikt. Genom att köpa billiga glasögon på nätet kan man spara mycket pengar, och det kan rentav vara mer bekvämt än att bege sig till optikern.

Synundersökning – första gången

En nedsättning i synen är för det mesta permanent. En undersökning måste dock alltid göras inför det första paret glasögon. Därefter kan det vara på sin plats med en koll efter något år, men för det mesta märker man själv om behovet finns. Om man ser bra med sina glasögon kan man beställa nya med samma specifikation för perfekt korrigering. Köper man dessa på nätet så kan man spara en hel del pengar, eftersom nätbutiker inte behöver betala dyra lokalhyror och andra kringkostnader. Det som butiken sparar kommer till största delen även du som kund spara.

Märkesglasögon eller kopior

Glasögon blir allt mer av en modedetalj och många väljer redan i nuläget att köpa snygga märkesglasögon. Kopior är dock billigare och kvaliteten behöver för den delen inte vara lägre. Istället för att betala för ett känt märke kan man köpa glasögon som är så kallade ”no-name”, alltså från okända tillverkare. Glasögon som är no-name ska inte förväxlas med piratkopior, som ofta är av sämre kvalitet.

Materialval

Glasögon tillverkas i många olika material. Som regel är glasögon vars bågar är av plast billigare än de vars bågar är av stål eller aluminium. Genom att välja enklare och billigare material kan man därmed sänka priset ganska rejält. För det mesta är det bågarna som är den dyraste komponenten. Bågar av plast ser inte nödvändigtvis särskilt mycket annorlunda ut mot bågar av premiummaterial, men givetvis finns skillnader i kvalitet. Å andra sidan är plastbågar också betydligt lättare. Vad som passar för just dig är förstås en smaksak, men det är värt att ha i åtanke att materialvalet har stor påverkan på kostnaden i slutänden.

Kommentarer inaktiverade för Köp billiga glasögon på nätet och spara pengar Taggar:

Författare:

Skribenten har 18 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.