Spännande kvinnokläder med etisk tillverkning från Hunkydory


27/08/2012 | Författare: | Publicerad i Kläder

Som tur är blir allt fler och fler intresserade av att handla på etiskt sätt, och att köpa produkter som tillverkats på ett schysst sätt. Detta är inte minst viktigt att tänkta på när det gäller att handla kläder. Och att leta efter märken som har en uttänkt filosofi när det gäller detta och tar sitt ansvar lönar sig helt klart. Inte bara kan man hitta kläder som tillverkas på ett rättvist sätt, man kan även stöta på märken som man inte tidigare upptäckt.

Ett av de klädföretag som har en tydlig etisk linje är det spännande svenska klädmärket Hunkydory som gör kläder för kvinnor. Sedan företaget startades för lite mer än femton år sedan har man fått en stor kundgrupp världen över. Samtidigt har man en genomtänkt idé om etik och ansvar som presenteras på företagets webbplats, hunkydory.se, som övrigt även bland annat har en shop där man kan handla företagets kläder direkt från företaget. I företagets presentation om etik och ansvar förklarar man att man anser det vara viktigt att vara goda världsmedborgare. Klädföretagets mål är givetvis att göra produkter som uppskattas av kunderna, men under den processen är man även noga med att se till att arbetsmiljön förbättras för vad man beskriver som sina kolleger.

Ställer krav på leverantörer
Detta gör man genom att ställa krav på företagets leverantörer om att följa riktlinjer som baserats på ILO (Internationella arbetsorganisationen) och konventionerna om mänskliga rättigheter från FN. Bland annat förhindrar detta ofrivilligt och anställningslöst arbete, barnarbete, diskriminering och ger rätt till en lön som går att leva på och en hälsosam arbetsmiljö och sunda arbetstider.

Kommentarer inaktiverade för Spännande kvinnokläder med etisk tillverkning från Hunkydory

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.