Köpa herrkläder? Tips för att finna en kvalitetsskjorta!


02/07/2013 | Författare: | Publicerad i Kläder

Ett misstag många män gör är att köpa kläder som inte passar. Majoriteten av oss människor behöver råd, framförallt när det kommer till skjortor. Nedan följer en del råd och tips om vad du bör tänka på när du ska införskaffa ditt nya alster. Titta gärna in på gant.se som har mängder av kvalitetskjortor att välja bland!

Material

En kvalitetsskjorta består vanligtvis av 100 % bomull, men för att få lite stretch i tyget får den gärna innehålla lite syntetmaterial. Du känner lätt om det är en skjorta av god kvalitet eller inte. Men ta för vana att alltid kontrollera etiketten. Ha som riktmärke att mindre än 80 % bomull kan tyda på billig arbetskraft och lågbudgettillverkning.

Knappar

Kontrollera att knapparna är väl fastsydda genom att dra lite nätt i dem. Är de lösa är detta tecken på slarvig sömnad och de riskerar att falla av. Plastknappar och lågbudget har en benägenhet att höra ihop. Men även kvalitetsskjortor kan ha plastknappar så det är ingen regel. Pärlemoknappar tenderar att användas på exklusiva, något dyrare skjortor.

Mönsterpassning

Mönster och tryck ska vara ordnade i en rät linje. Om du exempelvis väljer att investera i en randig skjorta, se till att ränderna verkligen går i linje, från axeln ända ner till slutet av armen. Om inte, är skjortan av sämre kvalité.

Sömnad

Det är enkelt att märka skillnad på bra och dålig sömnad, om du vet var du ska titta. Ett tips är att jämföra skjortor med olika kvalité. Se upp med lösa trådar och fransar. Sömmen ska vara platt och nätt utan öglor. Axlarnas söm bör vara kraftigare, vilket ger bättre rörlighet. Välsydda skjortor tenderar att ha fler stygn per centimeter (vanligtvis 7-9 stygn per centimeter).

Kragen

Kragen ska vara mjuk, inte veckad eller bubblig. Skrynklig krage är tecken på dålig fabrikation.

Oket

Oket på en skjorta är sömmen i ryggen som ger axlarna mer ledighet och rörelse. En kvalitetsskjorta har ofta delat ok – sömmen går lodrätt ner från kragen och sedan horisontellt över ryggen, vilket skapar två olika och rörligare axelpartier.

 

Kommentarer inaktiverade för Köpa herrkläder? Tips för att finna en kvalitetsskjorta!

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.