Herrkavajer – Senaste trenderna och vad du bör tänka på vid köp!


19/03/2013 | Författare: | Publicerad i Kläder

En snygg kavaj är ett måste i varje mans garderob. Den får vilken outfit som helst att kännas välklädd och passar alla tillfällen och årstider. Kavajen är ett plagg som alltid är modernt och trendigt.

Herrkavajer finns i många utföranden och snitt. En trend bland kavajer som kommit tillbaka de senaste åren är den två-knäppta kavajen samt kavajen med två sprund baktill. Man har även sett mycket tunna, okonstruerade blazers för män.

Ett annat fokus bland moderna herr kavajer har även varit detaljerade innerfoder, ofta med stark kontrast och fina färger. En rolig och elegant detalj som bara syns ibland.

För att hitta en kavaj som du kommer trivas med länge bör du först och främst hitta rätt material och kvalité. Om du sitter ned mycket är en bomullskavaj att rekommendera då det inte blir skrynkligt på samma sätt som t.ex. en linnekavaj. Linne är däremot ett bra val för dig som vill ha någonting svalt och elegant som kan kombineras med både jeans och chinos.

En tweed-kavaj passar dig som vill ha ett komplement till höstjackan, eller till dig som lätt blir kall.

När det kommer till passform är det axelmått och ärmlängd som är de avgörande faktorerna. En kavaj kräver nästan alltid finjustering innan den sitter perfekt. Ofta behöver ärmarna kortas – när du står med armarna hängande rakt ned ska kavajen sluta precis där tumbenet börjar. Det är en bra riktlinje för att få en bra längd på ärmen. En duktig skräddare fixar uppläggning av ärm på nolltid.

Över axlarna ska kavajens söm där axel möter ärm gå precis i linje med din egna axel. Ett enkelt tips för att se om kavajen sitter rätt över axlarna är att titta på hur den ser ut bakifrån. På ryggtavlan ska kavajen varken veckas av att den sitter för tight, eller veckas för att den sitter för löst.

På gant.se hittar du ett brett utbud av våra herrkavajer – linne-, bomull- och ullkavajer finns alltid i sortimentet. Vi har även vår klassiska GANT Club Blazer med guldknappar. En favorit som aldrig går ur tiden.

Kommentarer inaktiverade för Herrkavajer – Senaste trenderna och vad du bör tänka på vid köp!

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.