Spara med ett säkerhetsgolv


18/05/2013 | Författare: | Publicerad i Företagande

Den vanligaste olyckan på en arbetsplats är halkolyckan. En halkolycka kan ha mycket allvarliga konsekvenser för den som halkar och på samma gång kosta företaget stora pengar. Det är inte bara vården av den skadade som kostar utan även sjukfrånvaron som uppstår. Detta kostar företagen stora summor pengar varje år. Den goda nyheten är att det är lätt att förhindra halkolyckor. Genom att lägga in ett säkerhetsgolv kan man minska olycksrisken. Även om golvet har blivit smutsigt eller vått så förhindrar ett säkerhetsgolv att olyckor uppstår. Att lägga in ett säkerhetsgolv på din jobblokal ger både de anställa och arbetsgivaren sinnesfrid. Den billigaste lösningen på halkfria golv är inte alltid den bästa. En vanlig lösning är att säkerhets behandla ytan. När den har blivit sliten så kan inte golvet längre klassas som säkert. En säkrare lösning innehåller speciella korn som finns i hela golvet. På detta sätt är golvet säkert även om ytan blivit sliten.

Halkfria golv är populära bland annat i sjukvård, äldrevård, på skolor och i matindustri. De kan även med fördel användas i köksmiljö, både i små och stora kök. Förutom att golvet hindrar att halka uppstår i köket så förbättrar det även hygienen då det innehåller speciella ämnen som dödar bakterier och svamp.

Nyttan med säkra golv

Ett säkerhetsgolv fungerar genom att det skapar friktion när du går på det. Denna friktion gör så att du inte kan snubbla eller halka. När golvet är smutsigt eller blött så skapas ändå friktion och golvet bibehåller sin funktion.

Stegsäkra golv är oftast tillverkade av plast. Detta gör att de är lätta och snabba att städa. För att det inte ska kunna uppstå vattenskador eller hala fläckar på golvet så är de också helt vattentäta. Detta gör att de ofta används i duschutrymme och i badrum. Golv som innehåller friktionskorn är väldigt slitstarka och håller väldigt länge, vilket gör att de ofta används i lokaler med väldigt hög trafik av människor.

Säkerhetsgolven finns i många olika storlekar och utseende för att lätt kunna passa in på alla olika miljöer, alltifrån lyxiga kontorslandskap till mer grövre golv vid till exempel kanterna på pooler.

En av de största tillverkarna av säkra golv är Altro. Med lång erfarenhet så har de skapat golv med unika lösningar som håller sin stegsäkra funktion väldigt länge. Golven har en väldigt hög stegsäkerhet och ser dessutom bra ut. Installation och underhåll av golvet täcks av Altros ”alltid nöjd garanti”.

Kommentarer inaktiverade för Spara med ett säkerhetsgolv

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.