Betala med elektronisk faktura


03/03/2013 | Författare: | Publicerad i Företagande
Det är både enkelt, praktiskt och mer miljövänligt att betala sina räkningar via elektroniska fakturor, eller e-fakturor som de också kallas för. Här följer en lista på hur du går tillväga för att betala dina räkningar med elektroniska fakturor. 

1. Anmäl om elektronisk faktura
Anmälan om elektronisk faktura gör du enkelt genom din internetbank. Där hittar du en lista på de företag som erbjuder tjänsten och är anslutna till e-faktura. Vanligtvis behöver du också fylla i ett anmälningsformulär före du kan börja betala dina räkningar med elektroniska fakturor. 

2. E-fakturan skickas direkt till din internetbank
Efter att du anmält om elektronisk faktura skickas dina fakturor direkt till din internetbank. Du behöver med andra ord inte hålla reda på en massa pappersfakturor längre eftersom allt finns i din dator. Dina e-fakturor kommer till din internetbank vid samma tidpunkt som när du skulle ha fått din vanliga pappersfaktura. När du fått en ny e-faktura dyker det upp ett nytt meddelande i din internetbank som gör det enklare för dig att komma ihåg att betala den. 

3. Godkänn din e-faktura
För att betala din elektroniska faktura måste du logga in på din internetbank och kontrollera samt godkänna fakturan. Detta gör du med ett enkelt knapptryck. När du godkänt din e-faktura ser din bank till att den betalas på förfallodagen. 

4. Kombinera elektroniska fakturor med autogiro.
Om du tycker det är smidigare att inte behöva logga in hela tiden på din internetbank och godkänna dina e-fakturor kan du istället välja att de betalas via autogiro. Det enda du behöver göra är att anmäla om autogirobetalning till din internetbank så sköts betalningen av alla dina e-fakturor automatiskt på förfallodagen. 

5. Avanmäla e-faktura
Om du av någon anledning inte längre vill betala med e-faktura går det enkelt att avanmäla tjänsten via din internetbank. 

Läs mer på Readsoft.se
Kommentarer inaktiverade för Betala med elektronisk faktura

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.