Val av bredband till företaget


02/07/2013 | Författare: | Publicerad i Bredband

Företagen idag kräver konstant uppkoppling av internet och vid val av bredband krävs kunskap för att kunna ta de rätta besluten. För det första är det viktigt att veta att trådlöst bredband är den trådlösa anslutningen mellan datorns server och ADSL/DSL-modemet. En total trådlös anslutning däremot refererar till ett nätverk som inte alls är anslutet via några kablar.

De olika typerna av anslutningar av bredband företag inkluderar ADSL/DSL, bredband via kabel-tv-nätet, mobilt bredband och totalt trådlöst eller via satellit. Den förstnämnda och vanligaste utnyttjar telefonjacket för internetuppkoppling och är snabb, pålitlig och billig. Gällande bredband via kabel krävs att kablar är dragna fram till fastigheten. Mobilt bredband, idealt för de internetanvändare som inte alltid är bundna till sin arbetsplats. Denna typ av bredband använder sig av telefonsignaler för att ansluta till internet. Den är inte är lika snabb som kabel men numera har du möjlighet att få en bredbandslösning med senaste 4G täckning. Totalt trådlöst och via satellit är ett alternativ som i dagsläget enbart används vid väldigt speciella tillfällen.

Vid val av leverantör bör man även kontrollera att den som sköter själva driften av uppkopplingen, vare sig det är tjänsteleverantören själv eller någon annan, har gott rykte och kommer att ansvara hela avtalsperioden. Läs kommentarer från nöjda och missnöjda kunder. Kontakta gärna leverantörernas redan befintliga företagskunder. Har de investerat i det bästa bredandet?

Dagens affärsliv är beroende av internet i form av effektiv kommunikation och snabbhet. Det är av stor vikt att välja en leverantör som håller vad de lovar. Det bästa är att endast beakta erbjudanden som ger löfte om support dygnet runt. Undersök sanningshalten i detta och kontrollera att anslutningen är kompatibel med företagets operativsystem.

Det finns också andra saker som inköparen bör ta i beaktning. Den första och viktigaste punkten är bredbandets hastighet. Leased Line är ett alternativ för den som har som krav att kunna överföra filer snabbare. Denna bredbandsanslutning erbjuder en hastighet från 3 till 9 Mbps, vilket är snabbare än vanliga bredbandserbjudanden, nog för att kunna ta emot stora filer.

När det gäller datatrafik erbjuder ADSL/DSL och kabel i allmänhet billigare lösningar, men har ofta en begränsad mängd av GB att använda per månad. De dyrare alternativen har ofta obegränsad trafik.

Sist men inte minst bör man ta reda på om internetleverantören tillhandahåller säkerhetslösningar och datalagring? Detta kostar extra men är otvivelaktigt en mycket viktig service för företagen.

 

Kommentarer inaktiverade för Val av bredband till företaget

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.