Våga köpa din inredning på nätet


23/12/2012 | Författare: | Publicerad i Boende

Det finns de som fortfarande är tveksamma till att köpa inredning på nätet. Det kan handla om att man helst vill se och känna på möbler och inredning innan man köper dem, att man känner sig osäker på kvalitet, storlek eller produktens egenskaper eller inte känner tillräcklig tillit för den webshop man är sugen på att handla ur. Det tycker jag är lite synd, för utbudet av bra inredning, både estetiskt tilltalande och med god kvalitet och till klart konkurrenskraftiga priser är helt enormt på nätet. Jag köper det mesta på nätet idag, att gå runt i affärer känns bara jobbigt och ännu jobbigare är det att köra hem och bära in grejer – särskilt när man köper större produkter som möbler, mattor, vitvaror och liknande. Varför skulle jag vilja göra mig besväret att bära ut sakerna ur en fysisk butik, packa in allt i bilen, köra hem, packa ut allt ur bilen, bära in och ställa på plats – när jag lika gärna kan klicka hem det jag vill ha i lugn och ro för att sedan ta emot varorna vid ytterdörren? Att ha någon annan som plockar, bär och levererar är ren lyx för mig och jag kan inte förstå på vilket sätt det skulle vara en nackdel.

Jag vet att en del folk i min närhet känner sig tveksamma till att köpa större och dyrare saker på nätet för att de tror(!) att frakten blir dyr. Min erfarenhet säger tvärt om: frakten är ju ofta väldigt billig satt i förhållande till det arbete med att plocka, bära och köra innebär – och ofta är frakten rent av gratis. Även om det skulle tillkomma några hundra kronor i frakt på en möbel är det lika billigt som att få den hemlevererad från affären. Dessutom är priset oftast mycket bättre på nätet än i den fysiska butiken redan från början vilket gör det till en nettovinst ekonomiskt om du handlar på nätet.

Andra kan invända att man aldrig kan vara säker på att en webshop är seriös och bra – men en enkel Googling på företagsnamnet ger dig ofta svaret. Gå gärna bak några sidor i sökresultatet, klicka dig in på någon av alla omdömessajter och ta reda på fakta innan du dömer ut en webshop och gå verkligen inte bara på butikens utseende – ofta är halvfula shoppar riktigt seriösa människor som kanske inte är världens bästa webdesigners utan håller på med det de brinner för – möbler och inredning. Det finns märkningar man kan kolla efter som visar att butikerna är certifierade och därmed sannolikt mycket bra och pålitliga – den kanske mest kända sådana är Trygg e-handel.

Men betalsätten då? Jag vill inte ha mitt kort kapat! Idag är betalsätt på nätet mycket välkända och kortbetalningar går oftast via pålitliga mellanhänder, så kallade betalväxlar, som Nets, Dibs eller Paypal. Dessa är absolut säkra. Kontrollera adressen och att överföringen är krypterad (att det står https:// i adressfältet) om du känner dig osäker.

Värt att veta är också att du alltid har 14 dagars returrätt när du köper något på nätet. Denna rätt är lagstadgad i Distanshandelslagen och kan inte avtalas bort. Rätten gäller alla köp utom abonnemangsknutna produkter.

Så visst törs väl du också handla inredning och möbler på nätet?

Kommentarer inaktiverade för Våga köpa din inredning på nätet

Författare:

Skribenten har 4 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.