Förnya hemma med enkla medel


27/08/2012 | Författare: | Publicerad i Boende

Inför hösten vill många ha en nystart. Vi kommer tillbaka från välförtjänt semester, skolorna börjar nytt läsår och vi vill gärna förnya och effektivisera våra liv. Detta gäller inte minst inredning i våra hem. Hösten och våren är en tid då många vill byta ut möbler, tapetsera om eller på andra sätt förnya sina hem. Att tapetsera eller bygga om kan vara en väldigt stor investering så här kommer tips på enkla saker du kan göra för att förnya ditt hem.

En av de kanske enklaste sakerna man kan göra som gör stor skillnad i hemmet är att byta ut gardiner och annan hemtextil. Genom nya kuddar i soffan, nya gardiner och kanske en eller annan inredningsdetalj i någon rolig färg kan man enkelt göra att ens vardagsrum eller sovrum ser nytt och fräscht ut. När du inreder hemma, tänk gärna svart/vitt/brunt när det gäller möbler och välj sedan ut en eller max två kontrasterande färger till hemtextil och inredningsdetaljer. Själv har jag svart soffa och vita övriga möbler i alla mina rum hemma. Det kanske låter jättetråkigt men med knallröda kuddar, väggstickers föreställande knallröda blommor och några andra detaljer i rött och grönt så lever verkligen rummet upp. Dock har jag haft det så i snart två år vilket egentligen är alldeles för länge – så i helgen är det jag som ska ut och leta turkost! Jag vill ha turkosa kuddar, turkosa ljus på min svarta bricka vid soffbordet och kanske någon annan liten inredningsdetalj i turkost. Det kan också hända att jag väljer limegrönt som kontrastfärg. Rött och limegrönt och turkost har alltid varit mina favoritfärger så att valen faller på dessa färger är ingen förvånad över. Fast alla tre ihop känns som ett big nono om du frågar mig.

Vad kan man mer göra för att med enkla medel förnya sitt hem? Jag nämnde det i förbifarten, men här kommer det igen: väggstickers! Jag tycker att väggstickers är superhett – på tio minuter kan du förändra känslan av hela rummet!

Förutom hemtextil, inredningsdetaljer och väggstickers kan man också enkelt göra om en gammal tråkig byrå genom att skruva på nya knoppar, sina köksluckor med nya handtag, sitt badrum med ny badrumsmatta duschdraperi och handdukar, barnens rum med ny matta, en bordslampa och kanske nya tavlor…listan kan göras lång! Det behöver inte handla om några stora investeringar bara för att man vill förnya sitt hem med lite nya saker.

Kommentarer inaktiverade för Förnya hemma med enkla medel

Författare:

Skribenten har 4 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.