Jämför och hitta en billig bilförsäkring


09/02/2012 | Författare: | Publicerad i Bil, Försäkring

När det är dags att försäkra bilen och andra fordon så göra man klokt i att jämföra lite mellan olika försäkringsbolag innan man bestämmer sig för vilket bolag man ska använda sig av. Personligen har jag själv jämfört och sparat tusenlappar, effekten var nog extra stor på mig själv då jag bara var 21 år gammal vid tillfället och de dyraste försäkringarna kunde kosta 25 000 kr per år. Istället kom jag undan med 11 000 kr vilket förvisso är hutlöst det också men o andra sidan var det oundvikligt.

Att jämföra billiga bilförsäkringar på internet är väldigt enkelt. Det enda man behöver göra är att fylla i sitt registrerningsnummer och sitt personnummer och sedan vänta några sekunder. Ett test körs då där bilens specifikationer ställs i förhållande till din ålder och din bostadsadress och sedan får man offerter från olika försärkringsbolag. Det test som tex Insplanet gör jämför 18 olika försäkringsbolag och presenterar sedan deras olika priser för dig inom loppet av några sekunder. Minst sagt imponerande.

Det enklaste testet att hitta ett test liknande det ovan är att besöka allas vår vän google och skriva in ”billig bilförsäkring” i sökfältet. Du kommer då hitta ett flertal olika sajter som kan utföra testet åt dig och sedan är det bara att välja och vraka. Du kan självklart göra fler test om du vill ha ännu mer att välja på, de flesta använder sig av samma försäkringsbolag men det finns vissa skillnader mellan dem så det skadar ju inte att prova sig runt.

Känner du dig obekväm med att lämna ut dina personuppgifter så kan du vara lugn, det är ingen fara. De svenska bolag som jobbar med det här är väldigt seriösa och kommer inte att hemsöka dig eller sälja dina uppgifter vidare. De vill bara göra affärer med dig och de vill bara sälja dig det du vill köpa, billiga bilförsäkringar alltså!

Kommentarer inaktiverade för Jämför och hitta en billig bilförsäkring

Författare:

Skribenten har 1 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.