Alla kan bli ekonomiskt oberoende


22/02/2012 | Författare: | Publicerad i Investera, Spara pengar

Alla kan bli ekonomiskt oberoende, det handlar bara om att ha tålamodet och kunskapen om hur man gör och det är inte svårt!

Det viktigaste du kan göra för din egen ekonomi är att skapa en budget för att se vad du faktiskt lägger dina pengar på, gå igenom historiken på din internetbank för att göra detta. Där kommer du se svart på vitt vad du betalat för de senaste månaderna, att bli rik handlar inte om att ha välbetalda jobb eller ha tur på lotto, det handlar om vad du gör med de små utgifterna, stryp dem och du kommer snabbt märka hur mycket pengar som blir över.

Det handlar dock inte bara om att spara pengar, du borde också investera dem i aktier eller fastigheter, alla har börjat från noll och jag antar att även du måste börja därifrån, känn inte hopplöshet inför hur lång tid det kan komma att ta, allt tar tid och att spara inför framtiden är bland det bästa du kan göra för dig själv!

Om du börjar spara 10% av din inkomst från och med nästa månadslön så kommer det vara en hel del pengar efter 10-20 år, visst är det lång tid men se på det objektivt, du räknar väl med att fortfarande vara i livet om 10-20 år och då fortfarande ha många,många år kvar att leva?

-vill du då inte vara mer eller mindre ekonomiskt oberoende då?

Det kan du vara om du bara har tålamod, förstår detta budskapet och tar vara på de småpengar du förut ”gav bort” i utbyte mot läsk/godis/cigg osv, dessa småpengar kommer sakta men säkert växa sig större och större för att till slut kunna ge dig en märkbar årlig avkastning i resten av ditt liv om 10-20 år.

Tålamod är en dygd och en av dina bästa egenskaper om du i framtiden vill ha ett ekonomiskt oberoende liv.

Besök www.investerasparpengar.n.nu om du vill läsa mer!

Kommentarer inaktiverade för Alla kan bli ekonomiskt oberoende Taggar:, ,

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.