Halkfria golv


09/02/2013 | Författare: | Publicerad i Företagande

Spara pengar åt ditt företag med halkfria golv. När det sker en olycka på jobbet så ligger ansvaret på dig som arbetsgivare. Sjukskrivningarna som uppstår på grund av detta kostar företagen upp till 750 miljoner kronor på ett år. Detta är den vanligaste orsaken till att olyckor uppstår på arbetsplatsen och det blir dyrt för arbetsgivarna. Det är inte bara de anställda som måste vara säkra på arbetsplatsen utan även leverantörer och besökare ska inte utsättas för risk, halka eller skada.

Ett vanligt golv kan vara lätt att städa och kännas halksäkert, men när golvet är blött eller smutsigt så är det farligt. Många företag som säljer stegsäkra golv hävdar deras golvs säkerhet, men ofta sitter bara det halkfria i ytan på golvet. Efter ett tag kommer den ytan att slitas ned och då blir golvet osäkert. Vid mätningar av säkerheten på golven så bör du tänka på att det säkra ytskiktet kan slitas bort snabbt och då blir mätningsresultatet mycket sämre.

Hur avgör du om ett säkert golv kan behövas på din arbetsplats?

Det finns ett flertal faktorer du bör se över. Lutar ditt golv? Det skapar extra risk, särskilt när golvet är smutsigt. Förekommer det vatten i lokalen? Ett blött golv är väldigt lätt att halka på. Torrt damm och smuts är också en säkerhets risk.

Altros lösning på stegsäkra golv

Altro använder sig av friktionskorn i golvet vilket gör att hela golvet blir mycket hållbart. De halkfria egenskaperna hos golvet kommer att hålla i sig under hela livsslängden. Ytan på golvet är slät men när du går på golvet så märker du att det greppar din sko, vilket gör att det blir mycket stegsäkert. Kornen i golvet gnids mot skorna när du går på det och det ger det halkfria effekten. Golven är halkfria även om det förekommer spill av mat, vatten eller fett på dem. De har en sviktande yta som gör att golvet är skönt att gå på och det är även behandlat med ett medel som motverkar svamp och bakterier.

Altro halkfria golv används ofta inom vården. Då golvet är vattentätt så passar de särskilt bra in på våtrum. Eftersom det är viktigt att behandla smittspridning och förhindra sjukhussjukan på sjukhus så passar även golvet från Altro bra in då det har ett inbyggt ämne som heter Altrosan och som motverkar spridning av bakterier och svamp. Golven behåller sin stegsäkerhet under hela sin livslängd.

Golven används också ofta i högtrafikerade lokaler där många passerar varje dag.

Kommentarer inaktiverade för Halkfria golv

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.