Privat hemtjänst ett bra alternativ


19/03/2013 | Författare: | Publicerad i Boende

I januari 2010 infördes LOV, Lagen om valfrihetssystem, vilket ger nyttjaren av tjänster större frihet att välja vem man vill anlita för vissa tjänster. Framförallt har det inneburit att privata alternativ till den kommunala hemtjänsten uppstått. Det finns idag en mängd företag som erbjuder privat hemtjänst för dig som av olika anledningar inte vill använda dig av den kommunala hemtjänsten. Det är valfritt för kommunerna att införa privata alternativ så antalet privata aktörer kan variera stort mellan olika kommuner. I Botkyrka söder om Stockholm är antalet privata alternativ noll, medan det i Täby, norr om Stockholm, endast finns privat hemtjänst.

En bra sak med detta är så klart att det har dykt upp fler alternativ för att passa kunden så bra som möjligt.
Många av de som erbjuder privat hemtjänst, är själva i samma ålder eller lite yngre, vilket kan kännas skönt för båda parter. Det finns ofta en rad uppgifter som kan skötas av den privata hemtjänsten som till exempel assistans, städning, trädgårdsarbete, datahjälp och veckohandling. Det finns också privat hemtjänst som erbjuder assistans och omsorg på olika språk som exempelvis spanska, kurdiska, grekiska och arabiska.

Vilka kan utnyttja hemtjänsten?
Den som har svårt att klara av ett normalt liv hemma på grund av sjukdom, ålder eller funktionshinder, har rätt att få hemtjänst. Dels kan det vara skönt att få avlastning på områden som kanske kräver en del fysiska insatser, men det finns också andra aspekter av hemtjänsten som kan vara mycket positiva. Det kan handla om att bara ha någon att prata med, och eventuellt få stifta nya bekantskaper. Eftersom det oftast är samma person som kommer och hjälper till varje gång, så kan man bygga upp en relation tillsammans. För att lära dig mer om privat hemtjänst kan du söka på internet och läsa om olika alternativ.

Kommentarer inaktiverade för Privat hemtjänst ett bra alternativ Taggar:,

Författare:

Skribenten har 0 publicerade artiklar Skribenten har inte skrivit något om sig själv än.

Kommentarer är avstängda.