Riktlinjer

Följande riktlinjer gäller för att få en artikel publicerad. Läs igenom innan du skriver en artikel så sparar alla tid.

Artiklar godkänns så fort som möjligt, vilket för det mesta är samma eller nästa dag. Några garantier finns givetvis inte för vare sig om eller när en artikel blir godkänd men vi är snabba. Givetvis är BilligaTips indexerad hos Google och vi pingar så snart en ny artikel publiceras. Alla länkar får do-follow! Saknar du en kategori? Inga problem. Välj bara huvudkategorin ”Spara” eller ”Tjäna” när du skriver din artikel så skapar vi en passande, ny kategori och placerar din artikel där. Alla ämnesval är OK (inom rimliga gränser) så länge som fokuset handlar om att spara eller tjäna pengar.

Räkna med annonser på den här sidan. De kommer aldrig visas i brödtexten i artiklarna men kan visas till höger, vänster, ovan eller under. Vi försöker anpassa mängden efter innehållet vilket innebär att annonserna (AdSense, affiliatelänkar, banners) kan komma att öka eller minska.

Titeln bör vara vägledande och inbjudande. Gärna ”5 steg för…”, ”3 enkla sätt att…”, ”Så väljer du…”, ”Därför bör du…” osv. Om det redan finns en artikel om t.ex. webbhotell så är det helt OK att skriva en till artikel om samma sak, så länge som innehållet (tipsen) är annorlunda. Givetvis ska även rubriken vara annorlunda. Fler tips är bra, men läsaren måste kunna särskilja artiklarna på ett logiskt sätt.

Innehållet ska vara 300 ord som ett absolut minimum, men allra helst omkring 500 ord. Bra och korrekt svenska är ett krav och artiklar publiceras inte på andra språk över huvud taget.

Länkar är okej till egna eller andras webbsidor eller bloggar, så även direkta affiliatelänkar. Länkarna måste dock vara relevanta för innehållet i artikeln, dvs. erbjuda ett mervärde för den som klickar på länken. Antalet länkar har ingen särskild begränsning men ska vara rimligt i förhållande till längden på artikeln. En länk per hundra ord är helt okej.

Skriv under eget namn. Några artiklar publiceras inte alls om namnet anges som ”GratisPrylar” eller dylikt.